|
In deze nieuwsbrief
nummer
Horeca Expo 2016 - Dag 2
|
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2016 - Dag 2
De tweede dag van Horeca Expo was er één van wedstrijden en uitkijken naar de nieuwe Michelingids.
Jong Talent bij Les Disciples Escoffier Benelux
Met als thema kleine pieterman met 1 schelpgarnituur en 3 vrije garnituren trokken 5 jonge koks bijgestaan door een commis naar deze wedstrijd die een aanloop was naar een Europese erkenning .
Met gebrande pieterman en gebakken pieterman wisten Michael Vanderhaege en Marieke Vereecke, de uitgebreide jury te overtuigen om uiteindelijk de winst binnen te halen. Beiden werken al een jaar samen in restaurant Castor te Beveren-Leie. Het restaurant dat later op de dag ook nog beloond werd met een eerste Michelinster.
Viskok van het jaar
Tongschar is vis van het jaar en daar moesten de laureaten voor ‘Viskok van het Jaar 2017’ mee aan de slag. Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke maakte volgens de jury het lekkerste en origineelste gerecht klaar met tongschar in de hoofdrol op de Nationale Horecawedstrijd tijdens Horeca Expo in Gent op 21 november. Sam Van Houcke steekt naast enkele prijzen ook de titel van ‘Viskok van het Jaar 2017’ op zak. De winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 1.250, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.
Michelin
Het is ieder jaar bang uitkijken naar het rode boekje met vallende en opkomende sterren in de Michelin gids. Daarover ontving u een aparte mail, met uitgebreide resultaten.
Brussels Bier Challenge
Er was ook de uitreiking van de Brussels Bier Challenge. Helaas maar alle communicatie hieromtrent naar de media toe lijkt nihil. België is het bierland bij uitstek en kent internationale roem. Ons land kon dus niet zonder een internationale bierwedstrijd. De bekendmaking van de resultaten van de Brussels Beer Challenge gebeurde onder begeleiding van Thomas Costenoble, Luc De Raedemaeker en Bert Kruismans. Nu nog de massa krijgen…
|
|
|