LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 24/11/2017
273 - 24/11/2017
272 - 24/11/2017
270 - 24/11/2017
271 - 24/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2016- Dag 5


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2016 - Dag 5

Horeca Expo 2016 is voorbij. Een beurs met naast het traditionele aanbod ook veel aandacht voor wijn, vegetarisch koken, gezonde voeding en veel koffie en thee. De beurs sloot donderdag na een dag vol informatie. Een korte rondvraag leerde ons dat de meeste standhouders op enkele details na, heel tevreden waren over de afgelopen editie. Zowel op gebied van organisatie als van opkomst van een hoofdzakelijk professioneel publiek, met uitzondering van de zondag, die reeds enkele jaren door de grotere exposanten in vraag wordt gesteld. De tevredenheidsgraad lag behoorlijk hoog.

 

Nationaal Foodservice Congres
Het Nationaal Foodservice Congres kon op een ruime belangstelling rekenen. Over retail, bluring, de horeca groothandels, de toekomst van de foodservice in ons land, en nog zoveel meer waren de thema’s die aan bod kwamen. De ‘show’ werd door de aanwezigen zeer gesmaakt. Sommige uiteenzettingen waren iets te lang maar daarom niet minder boeiend. Een volledige overzicht is terug te vinden op www.foodservicealliance.be

 

De verbindende  kracht van waarden
Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen had het op de laatste dag over waarden.
De aanwezigen deden een assessment op http://valuescentre.com/ en brachten zo hun eigen preferenties rond waarden in kaart. Ze bepaalden ook via online vraagstelling wat er in het verdere verloop van de workshop aan bod kwam. Zo moesten ze onder andere in groepjes hun top 3 waarden bepalen en dat werd direct via een online programma in real time geprojecteerd voor alle deelnemers. Het resultaat was een Word Cloud met de top waarden van “hotelmanagers in spe”. De bij uitstek meest genomineerde waarde was RESPECT. De resultaten van de deelnemers werden vervolgens naast het resultaat van de hele sector “F&B” gelegd en besproken. Daarna gingen de sprekers nog verder in op het verdere proces van uitwerken van missie, visie, beleid… op de waarden die in het bedrijf door alle niveaus gedragen worden. Vooral het belang van bouwen op echt gemeenschappelijke – in heel het bedrijf “gedragen”- waarden werd sterk benadrukt.

 

Parki’s kookatelier
In de demokeuken aan de ingang van hal 8 werd gekookt voor mensen die het al eens moeilijk hebben met slikken en kauwen en smaakverlies. Yves Meersman, bezieler en zelf parkinsonpatiënt, bedacht in 2012 dit project en noemde het Parki’s Kookatelier. De missie van Parki’s Kookatelier bestaat erin de levenskwaliteit van de patiënt te verhogen. Parki’s Kookatelier bracht ook de  kookgids ‘Zorgzaam koken’ uit die tijdens de kookdemonstratie werd voorgesteld. [Dirk Lemaître links op de foto]

 

 

 

Hotelschool Gent
Eén van de pijlers van Horeca Expo is de Hotelschool Gent. Niet één receptie, niet één kookwedstrijd of demonstratie of de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Gent stonden paraat om klanten en bezoekers op hun wenken te bedienen. Daarnaast had Hotelschool Gent ook nog zijn eigen succesvolle bistro Pure! Leerlingen en leerkrachten gaven er het beste van zichzelf, en dat werd door een ruim publiek gesmaakt. Verdient de organisatie van Horeca Expo een pluim op hun hoed dan is dat ook met heel veel respect voor, en dankzij de tomeloze inzet en verantwoordelijkheidszin van Hotelschool Gent.

 

 

Pers en Publieksprijs
Pers en publiek konden hun mening geven over de Innovation Awards en Baanbrekers van 2016.
Fris Doekske won met zijn stabiele tafels (Stable Table) de persprijs.

 

 

De taartbodems van Sablé Breton Bakery wonnen de publieksprijs. Tijdens de uitreiking benadrukten de winnaars het belang van de innovation Awards & Baanbrekers.

 

 

 

Sommige bezoekers zijn speciaal naar Horeca Expo afgezakt om kennis te maken met hun producten. De erkenning was alvast voor hen een flinke steun in de rug.



by communitysoft.com