Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids Belgiƫ en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 22/01/2018
273 - 22/01/2018
272 - 22/01/2018
270 - 22/01/2018
271 - 22/01/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november

Maandag 20 november

De eerste dag van Horeca Expo zit er op. En er was ondanks het zonnetje buiten, een behoorlijke belangstelling, zowel qua aantal bezoekers als doelgericht naar randevenementen toe, met de Belgische finale van de Bocuse d’Or op kop, de uitreiking van de Innovation Awards, de intronisaties in de orde van O’de Flander, de Masterclasses in Chef’s Place (zowel voor chefs als in Wine Village), de startersopleidingen van Horeca Vlaanderen, en de activiteiten in de Coffee & Tea Academy en op het Innovation Platform.  Op maandag zijn er heel wat activiteiten, met enkele kookwedstrijden en de presentatie van de Michelingids als toppers.

Horeca Expo zondag
Innovation Awards
Tijdens de feestelijke openingsreceptie in Chef’s Place werden de Innovation Awards bekend gemaakt. Dit zijn voor Food: Salt of Hearts van het Camellia S, een 100% natuurlijke en biologische blend op basis van zout (slechts 15%), sumak, geroosterde sesamzaden, koriander, suiker, zeewier, gedroogde paddestoelen en een snuifje peper (stand 2133); voor Beverage: Brewmaster’s Selection van Brouwerij de Brabandere met de bieren Wild Tripel Hop door Chris Van Acker, Wild Funky Wit door Yves Benoit en Wild Quadrupel door Pieter Maes (stand 1B201); voor Interior&Decoration Calido van Tempcontrol, waarbij de innovatie zit in de geïntegreerde en gepatenteerde Tempcontrol® technologie die ervoor zorgt dat het bord na opwarming of afkoeling langer warm of koud blijft dan enig bestaand bord ter wereld (exposant Promeco, stand 3211-2); voor Technology & Equipment is de winnaar het Online platform social media en review kanalen van het bedrijf AreTheyHappy, waarmee horeca-uitbaters hun online reputatie kunnen monitoren (stand 3211-9); voor Sustainability Conserv 75S van Pentair, een compacte Omgekeerde Osmose speciaal ontwikkeld om de groeiende problematiek met kalk en chloriden te beheren (stand 2418), en als laatste Award voor Beste Startup: Invineo, een service van wijnglazen die de wijn bewaart, fris houdt, controleert en serveert, te vinden bij exposant Bimbatic SA (stand 3211-1).
De Culinaire Persoonlijkheid van het Jaar was dit keer geen persoon, maar een vereniging, met name ‘Jong Keukengeweld’.
Op de foto: de winnaars van de Innovation Awards.

 

O’de Flander
De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs O’de Flander hield zijn 27ste Kapittel, waarbij  13 prominenten en 7 horecazaken werden benoemd tot ambassadeur O’de Flander voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. De intronisanten waren Karel De Gucht, Minister van staat, Martine Verhoeve, gedeputeerde provincie Oost-Vlaanderen, Tomas Legrand, algemeen directeur Artevelde Hogeschool, Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen, Sofie Vanrafelghem, biersommelier,     Marc de Bel, jeugdauteur, Kurt Burgelman, zanger, componist, Dirk Borremans, jenever De Stoop, Danny De Vetter, organisator Europees schutterstreffen, Stijn Van Snick, Confrerie van de Geraardsbergse mattentaart, Jan Vanderghote, Confrerie van de tantes en nonkels van Valeir, Olivier Verlinden, Confrerie van de Hasseltse jenever,en Antoine Janssens, Confrerie van de Roze Olifant. Zeven horecazaken die minstens twee verschillende O'de Flander jenevers op hun kaart zetten, ontvingen een plaket O'de Flander ambassadeur en een getuigschrift: Uilenspiegel eetcafé te Gent, Trefpunt te Gent, Hotelschool Gent, Brugse ginclub te Brugge, ‘t Oud Liefken te Zomergem, De zoete zonde te Merelbeke, en De Waterlijn te Knokke-Heist.
Op de foto: De Orde van de Oost-Vlaamse Meeste-Distillateurs O’de Flander op hun rondgang door de beurs.

Belgische Selectie Bocuse d’Or
In de Competition & Demonstration Kitchen was er de wedstrijd voor de Belgische selectie van de Bocuse d’Or 2017. Finalisten waren Dany Lombart (Le Val d’Heure – Montigny le Tilleul), Kenny Bernaerts (Studio Bern), Lode De Roover  (Fleur de Lin – Zele), Karen Torosyan (Bozar – Brussel), en Jan Van de Velde (Martinique – Mechelen). Winnaar werd Lode De Roover (met commis Julie), gevolgd door Karen Torosyan en Dany Lombart.
Op de foto vlnr.: het podium van de Bocuse d’Or, met vlnr: Karen Totosyan, Julie (commis), winnaar Lode De Roover, en Dany Lombart.

 

 

Maandag 20 november
In de Competition & Demonstration Kitchen aan de ingang van hal 8 gaat vanaf 10.30u tot 13.00u  de wedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux door, een organisatie van Les Disciples Escoffier Benelux, gevolgd door de Viskok van het Jaar 2018, een organisatie van VLAM (13 – 16.30 u).
Er zijn een aantal Masterclasses Chefs in Chef’s Place, met van 11.30u tot 12.30u de NorthSeaChef Maarten Bouckaert die u onverwachte, verrassende combinaties met demonstreert, gevolgd door Pascal De Deyne met unieke chocoladedesserts (13 tot 14 u). Van 14u30 tot 15u30 heeft  De Laet – Van Haver het over ‘Meat love, you took the words right out of my mouth’, en als slot presenteert Gault&Millau van 16.00u tot 17.00u “truly peerless fresh pasta” .


Masterclasses in Wine Village gaan over Gastronomische inzetbaarheid van diverse Duitse PINOT variëteiten  (11u30 tot 12u15, door Jonas De Maere Weinakademiker + Sommelier), Oostenrijkse topwijnen: Styrische STK, Erste Lage en Grösse Lage (13u00 tot 13u45, door Frank Smulders Master of Wine + Sommelier), gevolgd door een Sommelier 2019 ronde tafel gesprek  van 14u30 tot 15u15 met als moderator Frank Smulders. Inschrijven via www.winewise.be
In de Flex hallen en Sky Lounge worden volgende activiteiten georganiseerd: Horeca Vlaanderen brengt  i.s.m. Unizo van 11.00u tot 12.30u een startersopleiding ‘Laat uw droom  niet eindigen in een nachtmerrie’, wordt er van 14 tot 15.30 u  in organisatie van Vredeseilanden gesproken over ‘De refter als schoolvoorbeeld: gezonde, duurzame en lekkere schoolcatering, het kan!’, is er van 15.00 tot 16.00u een Workshop prijszetting, klantbeleving en online reputatie (organisatie van Horeca Vorming Vlaanderen), en is er van 16.30u tot 19.00u de presentatie van de Michelin BeLux Gids 2018 (enkel  op uitnodiging).

Op het Innovation Platform in hal 3 zijn er een aantal Trendtalks: van 12.00u tot 12.30u is er een sessie met Wim Ballieu van Balls & Glory, van 13.00u tot 13.30u organiseert The Food Service Community een paneldiscussie met als thema ‘Nieuwe klanten trekken’,  wordt er van 14u00 tot 14u30 gesproken over Internationale stages voor culinair talent met Njam-gezicht Jan Buytaert en Krispijn Yperman, gevolgd door opnieuw The Foodservice Community die zich de vraag stelt ‘wat doet Virtual Reality voor uw zaak?’ (15 tot 15.30u). POM West-Vlaanderen promoot van 16.00u tot 16.30u West-Vlaanderen als de perfecte voedingsbodem voor uw voedingsbedrijf, en The Foodservice Community sluit tussen 17.00u en 17.30u af met het thema ‘Uw mening telt! Blind tastings en u kiest! ‘.
In de Coffee & Tea Academy is er het Belgian Cup Tasters Championship, een organisatie van  Specialty Coffee Association of Belgium. 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com