Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


393 - 17/04/2018
392 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
391 - 22/03/2018
390 - 01/03/2018
389 - 13/02/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
388 - 23/01/2018
387 - 08/01/2018
193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 20/04/2018
273 - 20/04/2018
272 - 20/04/2018
270 - 20/04/2018
271 - 20/04/2018
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november


Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november

Horeca Expo maandag 20 november
Zoals steeds was maandag opnieuw een topdag voor Horeca Expo, met enkele culinaire wedstrijden en als climax de proclamatie van de Michelin Gids.

Les Disciples d’Escoffier Benelux
Deze wedstrijd toonde nog maar eens aan dat de horeca-opleidingen op een hoog niveau staan. Vijf hotelscholen waren geselecteerd voor deze finale, met name het Nova College in Haarlem (NL), Institut Notre-Dame in Heusy-Verviers, Institut Emile Gryzon in Brussel, Hotelschool RHIZO in Kortrijk, en Hotelschool Spermalie in Brugge.  Ex-aequo eindigden het Institut Emile Gryzon (Jordan Ali met als commis Dimitri Aesaert) en Hotelschool RHIZO (Maxiem Vanhee met commis Bert Messely), derde werd Insititut Notre-Dame (met Gilles Robert en commis Mathieu Proumen), tweede werd Nova College Haarlem (Eddie Meijboom met commis Dennis Botschuijver), en winnaar werd Hotelschool Spermalie, met Sam Filippusson  (commis Pim Meiresone), en met als coach leerkracht 7de Specialisatie Tim Cornille.

 

 

Viskok van het Jaar 2018
Al voor de 29ste keer organiseerde VLAM een receptenwedstrijd rond de Vis van het Jaar voor professionele koks. Deze dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie. Finalisten waren Sander Verdegem (restaurant Patrick Devos in Brugge), Olivier Dumalin, (Atelier – Traiteur Niek Ducheyne in Brugge), Xander Verzelen (restaurant L'Improviste by David Selen in Waregem), en Jeff Beyens (restaurant Poorthuys Genk- Bokrijk). Winnaar werd  Stijn de Vreese van restaurant Benoit en Bernard Dewitte uit Ouwegem, die het lekkerste en origineelste gerecht klaarmaakte met rode poon, de Vis van het Jaar 2017.
Op de foto: de winnaar met Minister Joke Schauvliege

Michelin 2018: 3 nieuwe **sterrenrestaurants
De Michelingids 2018 kleurt dit jaar ietsje Vlaamser, met 3 nieuwe 2** restaurants, zijnde Tim Boury (Roeselare), Michael Vrijmoed (Gent) en La Source met chef Ralf Berendsen in Neerharen.  De gids bekroonde ook veertien restaurants met één ster, waarvan enkele ‘ouwe getrouwen’: Zet’Joe by Geert  in Brugge (Geert Van Hecke), De Vork van Luc Bellings (Hasselt), Kobe Desramaults (Chambre Séparée in Gent), Thomas Lucas (Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem), en L’Ecaiiler du Palais Royal (Brussel). Andere nieuwkomers zijn Carcasse in Sint-Idesbald, The Butcher’s Son in Antwerpen, Altermezzo in Tongeren, OAK in Genk, M-Bistro in Nieuwpoort, Dôme in Antwerpen, Goffin in Brugge, Bistro Racine in Brain-Le-Château en in het GH Luxembourg Fani in Roeser. In totaal bekroont Michelin 144 sterrenrestaurant in België en Luxemburg.  Voor een volledig overzicht van de sterrenselectie van de Michelin Gids, SELECTIE GM BELUX 2018.pdf

De nieuw bekroonde 1 en 2**sterrenchefs

 

 

 



 

Dinsdag 21 november
In de Competition & Demonstration Kitchen aan de ingang van hal 8 zijn er twee activiteiten:  van 10.30u tot 13.00u is er de wedstrijd ‘Beste Grootkeukenkok van België 2017 – 2018’, een organisatie van de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks, en van 15.00u tot 17.00u zijn er Vegucation Demonstrations, met als thema ‘Stoom uw keuken klaar voor de consument van morgen’, een organisatie van EVA vzw.

De Masterclasses Chefs zijn de volgende: 11.30u - 12.30u: «La vie est la sum du choix» - Beer & Wine Battle door Luc de Raedemaeker en Piet Vannieuwenhuyse; 13.00u – 14.00u: Horeca Vorming nodigt uit: Jong Keukengeweld en Ladychef of the Year 2015 Anne-Sophie Breysem; 14.30u – 15.30u: Bekend, onbemind? Wat is het verschil? Met Filip Claeys van NorthSeaChefs; 16.00u - 17.00u: Gault&Millau presents: Belgian Beer & Foodpairing with David Martin & DeuS Brut des Flandres

In Wine Village zijn er twee masterclasses: van 14 tot 14.45 u: ‘Eiland wijnen in opmars’, met als spreker by Piet Vannieuwenhuyse Weinakademiker + Sommelier, en  van 16 tot 16.45 u: Sherry van onder het stof gehaald, door Piet, Jenny & Sybille van WineWise – Erkende Sherry Educators.

In de Flex hallen en Sky Lounge worden volgende activiteiten georganiseerd: 10.30u - 13.00u: Nationale dag van de friturist, een organisatie van Navefri / Horeca Vlaanderen; 12.00u – 14.00u: Dag van het Schoon Volk, een organisatie van Horeca Vlaanderen, op uitnodiging ; 15.00u – 16.30u: startersopleiding door Horeca Vlaanderen ism Unizo: ‘Laat uw droom  niet eindigen in een nachtmerrie’; 16.30u – 18.30u: Huldiging van de ambassadeurs Lekker Oost-Vlaams, een organisatie van Erov, op uitnodiging.

Op het Innovation Platform in hal 3 zijn er een aantal Trendtalks: 12.00u – 12.30u: Live paneldiscussie: Nieuwe klanten trekken, door The Foodservice Community; 13.00u – 13.30u: Een sessie met Thierry Canetta van Ellis Gourmet Burger van Leadersclub; 15.00u – 15.30u: Wat doet Virtual Reality voor uw zaak?, door The Foodservice Community; 16.00u - 16.30u: Foodservice Community panel onderzoeksresultaten, door The Foodservice Community.

In de Coffee & Tea Academy het Peter Hernou het van 14.30u tot 15.30u over ‘Koffie, kwaliteit en creativiteit, hoe deze tot een perfecte match samen te brengen’.



by communitysoft.com