LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer MICHELIN gids België en Luxemburg 2016

Lalorraine-nl-0616
Publicaties
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 beloont chefs met persoonlijkheid.

Michelin onthult vandaag de selectie van de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 met drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien nieuwe restaurants met een ster.

“Een keuken met persoonlijkheid herken je direct. De manier waarop de producten vakkundig worden bewerkt en gecombineerd, de sensaties die de smaken teweegbrengen, typeren de eigenheid van een grote chef”, aldus Michael ELLIS, Internationaal Directeur van de  MICHELIN gids. Geert Van Hecke (De Karmeliet in Brugge), Peter Goossens (Hof van Cleve in Kruishoutem) en Gert De Mangeleer (Hertog Jan in Zedelgem) zijn en blijven daar een voorbeeld van. Hun drie sterren en hun plaats bij de gastronomische wereldtop houdt dan ook stevig stand.

Eric Fernez zet in d’Eugenie à Emilie (Baudour) eveneens een eigen stijl neer. De klassieke technieken en kennis waarmee hij kwaliteitsproducten behandelt, ziet men vandaag nog weinig. Hij weet er geweldige smaakharmonieën mee te creëren en wordt beloond met **.

The Jane (Antwerpen) heeft met Nick Bril een chef wiens stijl moderner is, maar ook hij slaagt erin zich te onderscheiden. Hij lost de hoge verwachtingen volledig in en creëert diepgaande smaken met finesse en creativiteit. Het levert Bril een verdiende tweede ster op, net als Alexandre Dionisio (La Villa in the sky, Elsene). De speelse manier waarop hij creativiteit en raffinement verenigt, is geëvolueerd naar een keuken die nog meer uitgepuurd en verfijnd is.

Alexandre (Brussel) is een naam die we terugvinden bij de restaurants die een eerste * krijgen. Hier staan nu twee dames stevig aan het roer. Hun elegante vrouwelijke touch vertaalt zich naar lichte gerechten boordevol smaak. Voor het grootste aantal nieuwe sterren in het noorden van het land moet men in de provincie Antwerpen zijn. dEssensi (’s-Gravenwezel) verdient die ster omwille van een keuken die smaak als essentie heeft, niets is er overbodig op het bord. Daar betrapt men de chef van Bistrot du Nord (Antwerpen) ook niet op. Hij brengt traditionele gerechten die hartverwarmend en lekker zijn. Ervaren chefs als Alain Bianchin (Overijse) en Danny Vanderhoven (Maasmechelen) bewijzen met hun weldoordachte, moderne keukens dat talent altijd komt bovendrijven.

Dat er op talent geen leeftijd staat, bewijzen ze ook bij Philippe Fauchet (Saint-Georgessur-Meuse) en Le Pilori (Écaussinnes-Lalaing). Beide restaurants bestaan al sinds de jaren negentig, maar ze zijn zich blijven ontwikkelen en hebben hun eigen stijl gevonden. Zij weten hoe ze het beste uit topproducten kunnen halen, een kwaliteit die men ook bij Le Comptoir de Marie (Bergen) terugvindt. De chef creëert er een wervelwind van smaken dankzij bereidingen die to the point zijn, en dat voor een fantastische prijs-waliteitverhouding.

Het Groothertogdom Luxemburg ziet in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 niet enkel het aantal restaurants met een Bib Gourmand stijgen van tien naar vijftien, het krijgt er ook twee nieuwe sterren bij. Zo herovert Renato Favaro (Esch-sur-Alzette) meteen zijn *. Die puike prestatie dankt hij aan een terugkeer naar zijn basisprincipes en een hernieuwde focus. Bij Guillou Campagne (Schouweiler) wordt onder het toeziend oog van voormalig sterrenchef Guillou een klassieke keuken gebracht die volgens de regels van de kunst wordt bereid.

Deze gids beloont eveneens 184 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbol ‘Bib Gourmand’), waarvan maar liefst 33 nieuwkomers. Het keuzemenu onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar iedereen zich aan houdt. Maar de chefs bouwen daar elk op hun eigen manier op voort. Ze bewijzen hoe rijk en divers de gastronomie in België en Luxemburg wel is.

De grote nieuwigheid van de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 is de regionalisering van de selectie. Deze ingreep beantwoordt aan de behoefte van de consumenten en bevordert het gebruik van de gids.

De voorstelling werd zeer goed geanimeerd met vooraf een rondetafelgesprek met Geert Van Hecke en twee van zijn ex-werknemers die vol lof waren over hun leermeester. Al bij al een korte samenvatting van het boek Onze Chef dat al uitverkocht is en aan een tweede druk toe is. Geert Van Hecke werd trouwens ook gehuldigd omdat hij niet alleen het eerste drie sterren was maar omdat hij al twintig jaar meedraait aan de top van de Belgische gastronomie. Geert Van Hecke had ook nog een gouden tip voor jonge restaurantuitbaters die het willen waar maken: “trouw rijk”.

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 is te koop vanaf 16 december voor de prijs van 21,95 euro in België en Nederland en 21,33 euro in het Groothertogdom Luxemburg. In deze 60ste editie vindt u 1.769 adressen, namelijk 655 hotels (waaronder 126 gastkamers) en 1.114 restaurants waaronder:

• 140 sterrenrestaurants

   o 3 *** restaurants

   o 20 ** restaurants, waarvan 3 nieuwe

   o 117 * restaurants, waarvan 10 nieuwe

• 184 Bib Gourmand restaurants, waarvan 33 nieuwe

De uitgebreide samenvatting vindt u terug via onderstaande link:

SELECTIE_GM_BELUX_2016.pdf




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com