LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 22/09/2017
273 - 22/09/2017
272 - 22/09/2017
270 - 22/09/2017
271 - 22/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo?

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo?

Nationale Dag van de Friturist
Dinsdag is traditioneel de Dag van de Friturist. Navefri is onderdeel geworden van Horeca Vlaanderen. In de sectorcommissie 'frituren' zetelen frituristen en anderen met grote kennis van het vak en de problematiek van de frituursector. Bernard Lefèvre beloofde vorig jaar dat de Dag van de Friturist een blijvende waarde zou blijven op Horeca Expo en hield zich aan die belofte.

 

Op dinsdag 22 november werden frituristen getrakteerd op een panel van interessante sprekers. Na de huldiging van de nieuwe leden in de Orde van de Gulden Tipzak, was het de beurt aan o.m. Eve Diels, juriste bij Horeca Vlaanderen, die tekst en uitleg kwam geven bij prangende thema's zoals de witte kassa, het Acrylamide-dossier en de vestigingswetgeving. Daarna kwam een uitgebreid onderzoek van Belgapom aan bod en afsluiten was het met de voorstelling van de nieuwe Week van De Friet die ingaat op 28 november en frietlievend Vlaanderen moet beroeren, inspireren en vooral de weg naar de frituur laat inslaan tot 4 december. Het frietlied dat in 2000 werd gelanceerd werd gefinetuned en zal vooral via radiospots te horen zijn, maar ook, de moderne sociale media volgend, via Facebook zal advertising te horen zijn.

 

Grootkeukendemo hotelscholen
Vier hotelscholen gaven in de demokeuken het beste van hun zelf in de demokeuken van hal 8. Toeschouwers en genodigden konden genieten van ondermeer ravioli van bospaddestoelen, tussenribstuk, gepocheerde peer en nog veel meer lekkers. De gerechten werden klaargemaakt door studenten en hun begeleider van de afdeling grootkeuken. VTI Spijker, Ter Groene Poorte, VTI Aalst en Colomaplus waren de scholen die studenten van hun opleiding grootkeuken afvaardigden.

 

Woensdag was de voorlaatste dag van Horeca Expo, een uitloper naar de laatste dag waar veel exposanten naar uitkijken. Maar niettemin met de eindmeet in zicht, was het weer innovatieve dag die voor professionelen uit de sector de regenwolken - laat staan de verveling - zo kon wegblazen. Wie nu nog niet mee is met de trends binnen de horeca, was woensdag wellicht niet op Horeca Expo.
Oost-Vlaanderen stond woensdag ook nogal redelijk centraal in de kijker..

 

Grootkeuken
Tijdens een seminarie werden de trends voor de voor de grootkeukenverantwoordelijke uit de doeken gedaan. Bij het druk bijgewoonde seminarie was er veel aandacht voor de zorgsector. Maar ook het belang van voeding: het sociale aspect van voeding, de gevaren van ondervoeding, die niet steeds zichtbaar zijn en nog veel andere thema’s kwamen aan bod. De kwaliteit van de grootkeuken naar de toekomst toe, over bijscholing en opvolging: het kwam allemaal ter sprake.
Er was ook de voorstelling van het platform ChefsProVeggie dat ook in de grootkeuken een belangrijke kan spelen. Steeds meer patiënten en/of klanten vragen naar vegetarische gerechten en daar wil dit platform een antwoord op bieden.  

 

Gentse horeca
Er was ook de dag van de Gentse horeca. Maar het was veel ruimer dan dat want in feite was het de  dag van de Oost-Vlaamse horeca. Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, gaf toelichting over cijfers en hoe ze te interpreteren. Nederlander Hans Kant kwam toelichting geven over hoe het er in Nederland aan toe gaat. Hoe KHN samenwerkt met nationale en plaatselijke overheden met bijzondere aandacht voor de grootsteden in Nederland. Na afloop werden er al verkennende gevoerd door de Gentse schepen Christoph Peeters, de mensen van Horeca Vlaanderen en Hans Kant om eens bij de Noorderburen een kijkje te gaan nemen hoe KHN samenwerkt met de plaatselijke overheden.

 

Trends
Geert Bruggeman, Artesis Plantijn Hogeschool, wist na een onderzoek en een bevraging bij verschillende actoren uit de sector de nieuwe trends in de voedingsindustrie uit de doeken te doen.
Meer of minder gezonde voeding, minder alcohol tijdens de maaltijden, een grotere vraag naar meeneemmaaltijden, zelfs voor restaurants, de sociale beleving van gaan eten: het kwam allemaal aan bod.

 

Bocuse d’Or
In 2017 wordt 30 jaar Bocuse d’Or gevierd met een wereldfinale in Lyon. De Belgische deelnemers lichtten al een tip van de sluier tijdens een demonstratie in Chef’s Place. Het enthousiasme waarmee het team aan de slag ging was alvast veelbelovend. De klaargemaakte gerechten werden door een ruim publiek gesmaakt en op applaus onthaald. Alvast veelbelovend voor de finale.

 

 

Lekker Oost- Vlaams
Tijdens een zitting werden de eerste ambassadeurs van Lekker Oost-Vlaams gehuldigd. Het gaat om bedrijven die met streekproducten werken. Die Oost-Vlaanderen graag op culinair vlak in de schijnwerpers plaatsen en een verdienstelijke rol spelen bij de uitstraling van Oost-Vlaanderen. De ambassadeurs kregen allemaal, toch zij die aanwezig waren een oorkonde en een uithangbord overhandigd. Bij de ambassadeurs waren zowel voedingszaken, traiteurs en een handvol horeca-uitbaters.

 

 

Asforcol Awards
Asforcol maakte van de gelegenheid gebruik om de Asforcol Awards uit te reiken. Een eerste Award ging naar Wim Claes, als life time achievement Award, omwille van zijn carrière met Java in zowel de koffieproductie als de foodservice. Een tweede award was er voor Denis Lannoye, verantwoordelijke voor de Waalse Auberges de Jeunesse, omwille van vooral zijn prestaties wat betreft duurzaamheid.

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com