LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze horecamail.


 

379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/09/2017
273 - 21/09/2017
272 - 21/09/2017
270 - 21/09/2017
271 - 21/09/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer innovationawards & pionniers 2016

Lalorraine-nl-0616
Beurzen - congressen - evenementen
Innovation Awards & Baanbrekers Horeca Expo 2016

Elk jaar worden de Innovation Awards en Baanbrekers uitgereikt door een vakjury. Deze producten en diensten zijn immers nieuw én innovatief op Horeca Expo 2016, vakbeurs die georganiseerd wordt  van 20 tot 24 november in Flanders Expo te Gent.


BAANBREKERS
Baanbrekers zijn producten en diensten die vernieuwend zijn op de Belgische horecamarkt en een oplossing bieden in vele horecazaken. Daarnaast komen ze bij voorkeur ook de samenleving, het milieu of de voedselveiligheid ten goede.


INNOVATION AWARDS
Uit alle Baanbrekers kiest de jury wie van hen bekroond wordt met een Innovation Award.
Uit de 120 inzendingen van exposanten selecteerde een vakjury de meest innoverende producten en diensten in het aanbod van Horeca Expo. Twaalf producten werden bekroond met een Baanbreker, waarvan drie er bekroond werden met een Innovation Award.


NIEUW IN 2016: DE PERSAWARD & DE PUBLIEKSAWARD
Na de uitreiking van de Innovation Awards op 19 september, heeft de pers de mogelijkheid om een Persaward toe te wijzen aan hun favoriete Baanbreker. Deze wordt bekend gemaakt op donderdag 24 november om 16.00u op het Innovatieplatform.
Ook de bezoekers hebben de touwtjes in handen en kunnen gedurende de beurs stemmen op hun favoriet. De winnaar ontvangt de Publieksaward. Ook deze wordt uitgereikt op donderdag 24 november om 16.00u op het Innovatieplatform, aan het eind van de vakbeurs.

 

Innovation Awards  

 

INNOVATION AWARD FOOD & BEVERAGE

Sablé Breton Bakery – Taartbodems:  altijd vers gebak, nooit overschotten
Dankzij deze lekkere taartbodems van Bretoens zanddeeg – in een smaaktest bij hogeschool Vives kwamen ze als beste uit de bus – staat er altijd vers gebak op de kaart. Ze zijn verkrijgbaar puur of voorzien van een laag pudding en werden op voorhand gebakken. Ontdooien kan gewoon in de magnetron, daarna moeten ze enkel nog worden afgewerkt met fruit of een andere vulling. De productietijd van gebak wordt daardoor veel korter zonder dat het aan kwaliteit hoeft in te boeten, overschotten worden vermeden, en buffetten kunnen meteen worden aangevuld met verse taart. De bodems zijn ook lekker als bodem voor bijvoorbeeld ijsdesserts, chocoladetaart en – in de miniversie – als basis voor aperitiefhapjes of minitaartjes.

 

INNOVATION AWARD SERVICE, TECHNOLOGY & EQUIPMENT

Rosval – Easy Cooling: onderhoudsvrije afdichting voor koelwerkbanken
Koelwerkbanken voorzien van lades en deuren met een rubberen afdichting moeten dagelijks intensief worden schoongemaakt en periodiek worden vervangen om te voldoen aan controles van het F.A.V.V. Dat soort onderhoud is niet meer nodig met de nieuwe Rosval Easy Cooling®-afdichting. Het systeem vervangt de RVS binnenzijde en de rubberen afdichting door een massief  binnenpaneel van kunststof, voorzien van magnetisch materiaal. Dat zorgt voor een naadloze en onderhoudsvrije afsluiting zonder een verlies van koelcapaciteit.

 

 

INNOVATION AWARD INTERIOR & DECORATION

Fris Doekske – StableTable: nooit meer wankele tafels!
Wiebelende tafels en gemorste drankjes, ze horen steevast bij terrasjesweer. Maar met de StableTable tafelonderstellen zijn ze voorgoed verleden tijd. Die stabiliseren zichzelf namelijk automatisch, ongeacht het oppervlak waar ze op geplaatst worden, en compenseren zelfs hoogteverschillen tot 25 millimeter. Dat doen ze via een mechanisch systeem in de centrale kolom, met twee vaste poten om de tafel op de juiste hoogte te houden en twee poten die zich aanpassen aan de ondergrond. Daardoor zijn ze stabiel, licht en makkelijk te verplaatsen: ideaal voor binnen én buiten.

 

 

Baanbrekers

 

INTERIOR EN DECORATION

Abribo – Tubbo Lounge: modulaire loungetube
Een mooie tuin of buitenruimte is een troef, maar met ons Belgische klimaat kunnen gasten er vaak maar enkele maanden van genieten. Dit concept past daar een mouw aan. De handige en aantrekkelijke overkapping is opgevat als een modulaire tube – inclusief een bijhorende vloer - met een chique designlook. Daardoor is ze makkelijk verplaatsbaar en dus overal inzetbaar. Als extra vipruimte op feesten, elegante rookruimte, winterterras, loungebar, outdoor restaurant, … Altijd biedt ze op een stijlvolle manier bescherming tegen de wind, de regen en de kou.

 

Eximius – Stoov Kussens:  Stoov draadloos oplaadbare verwarmde kussens (Eximius) - comfortabel warm op het terras
Hét voordeel van deze kussens is hun grote invloed op de gevoelstemperatuur, want in plaats van de lucht, verwarmen ze het lichaam. En dat maakt een groot verschil als je in het frisse voorjaar of koudere najaar buiten willen genieten van het terras. De terras heaters kunnen zelfs uit als je op deze verwarmde kussens zit. Ze hebben drie warmtestanden, die je zelf kan instellen en die zichzelf automatisch uitschakelen na gebruik. Ruim de kussens op, plaats ze in het docking station en ze worden meteen weer opgeladen, zonder gedoe met kabels. Bovendien zijn ze niet alleen efficiënt en handig, maar nog energiezuinig ook.

 

Fris Doekske – StableTable: nooit meer wankele tafels!
Wiebelende tafels en gemorste drankjes, ze horen steevast bij terrasjesweer. Maar met de StableTable tafelonderstellen zijn ze voorgoed verleden tijd. Die stabiliseren zichzelf namelijk automatisch, ongeacht het oppervlak waar ze op geplaatst worden, en compenseren zelfs hoogteverschillen tot 25 millimeter. Dat doen ze via een mechanisch systeem in de centrale kolom, met twee vaste poten om de tafel op de juiste hoogte te houden en twee poten die zich aanpassen aan de ondergrond. Daardoor zijn ze stabiel, licht en makkelijk te verplaatsen: ideaal voor binnen én buiten.

 

SERVICE, TECHNOLOGY & EQUIPMENT

Charcoal Cooking – Olivegrill: grillen op geurloze olijvenpitkool
Er gaat niets boven een gezellige zomerse barbecue. Alleen is de houtskool die we daarvoor gebruiken niet altijd even milieuvriendelijk. CCB zocht en vond een ecologisch alternatief in briketten gemaakt van olijvenpitten, aangevoerd uit de streek rond de Middellandse Zee. Door gebruik te maken van dit hernieuwbare basisproduct, helpt men ontbossing tegen te gaan en wordt ook de ecologische voetafdruk veroorzaakt door het transport tot een minimum beperkt. De olijvenpitkool heeft bovendien een hoge caloriewaarde voor een uitstekende grillkwaliteit, garandeert minstens 160 minuten baktijd en bevat geen olijvengeur. Ze is ook in staat om vet te absorberen, zodat er geen vlammen ontstaan tijdens het bakken.

 

Connect 24-7 – You Tag We Tag
Met de YouTagWeTag biedt Connect24-7 een slimme tool waarmee de horeca zaak de verschillende data van de verschillende tools en kanalen verzamelt, netjes ordent en de klanten en producten in groepen verdeelt (‘tagt’) en zo gepersonaliseerde berichten of suggesties kan opsturen, bijv. een nieuwe menu of product of de laatste 2 tafels te laten reserveren die juist de winstgevendheid van de zaak betekenen!
Daarnaast biedt YouTagWeTag de mogelijkheid om de consument, de eindklant, te betrekken bij de tags: de klant geeft in of corrigeert de bestaande tags om de communicatie gerichter te maken en spam te voorkomen.
Ook kunnen hobbies van de klant worden meegenomen om meer te leren over de klanten om zo de klant, product & service benadering nog verder te optimaliseren in de toekomst. Ook maakt dit het gemakkelijker om de juiste evenementen te organiseren en partnerships aan te gaan. Bijv. om een eenmalig evenement rond oldtimers of honden te organiseren.

 

Demeyere – Alu Pro Duraglide: aluminium bakpan met magnetische bodem
Niet elke pan is geschikt om te bakken op inductiekookplaten, en dat heeft voornamelijk te maken met de stabiliteit. In deze aluminium bakpan van Demeyere werd echter Demeyere Triplinduc® verwerkt, een gepatenteerde innovatie die de bodem stabiliseert en die het rendement van de inductie tot 30 procent verhoogt. Zo wordt de bodem van de pan gelijkmatig verwarmd en gaat er geen energie meer verloren. De antikleeflaag binnenin werd dan weer versterkt met titatium plasma. Dat zorgt ervoor dat de antikleeflaag én de bakpan extra lang meegaan.

 

Rosval – Easy Cooling: onderhoudsvrije afdichting voor koelwerkbanken
Koelwerkbanken voorzien van lades en deuren met een rubberen afdichting moeten dagelijks intensief worden schoongemaakt en periodiek worden vervangen om te voldoen aan controles van het F.A.V.V. Dat soort onderhoud is niet meer nodig met de nieuwe Rosval Easy Cooling®-afdichting. Het systeem vervangt de RVS binnenzijde en de rubberen afdichting door een massief  binnenpaneel van kunststof, voorzien van magnetisch materiaal. Dat zorgt voor een naadloze en onderhoudsvrije afsluiting zonder een verlies van koelcapaciteit.

 

FOOD & BEVERAGE

Ardo – Smoothie Mixes: verfrissende drankjes met groenten, fruit en kruiden
Fruit en groenten schillen en snijden is niet meer nodig met de smoothie mixes van Ardo. Ze bestaan in drie verschillende smaken en zijn verpakt in handige zakjes van 125 g. Je hoeft er enkel nog yoghurt of sap aan toe te voegen en ze zijn klaar om te drinken. De Red smoothie mix bevat mango, aardbei, bosbes, rode biet, gember en koriander, zijn gele tegenhanger wordt gemaakt van banaan, ananas, mango, avocado, pompoen en basilicum. De Green smoothie mix is er eentje met ananas, mango, spinazie, boerenkool en munt. Ideaal als supersnel gezond ontbijt of als verfrissend en verantwoord tussendoortje.

 

Diversi Foods - Fleur de Camembert : broodsnack om te delen
Een schaaltje met smeuïge Camembert en bijhorende kruidenbroodjes om te dippen in één handige verpakking. De snack vraagt amper voorbereiding, ziet er origineel en aantrekkelijk uit en is ideaal om te delen. Hij wordt diepgevroren geleverd en zodra hij ontdooid is kunnen de kaas met de broodjes samen in de oven. De smaak van de kruidenbroodjes en de Camembert Président is perfect op elkaar afgestemd. Lekker als tussendoortje voor twee of als creatief aperitiefhapje.

 

ISPC – Chivo De Canillas : gegaarde geitenlamsbout uit de Sierra Tejada
Deze Spaanse specialiteit was tot voor kort alleen in Spanje te verkrijgen en een favoriet van vele toeristen. De zorgvuldig geselecteerde geitenlammeren van het Malaga geitenras, worden louter gevoed met melk. De moedergeiten grazen op tijm en rozemarijn op de hellingen van het natuurgebied Sierra Tejada. Na een trage garing op een vuur van olijfhout, klaargemaakt met extra vergine olijfolie volgens een traditioneel recept, zijn de lamsbouten mooi goudgeel en intens van smaak.

 

Sablé Breton Bakery – Taartbodems: altijd vers gebak, nooit overschotten
Dankzij deze lekkere taartbodems van Bretoens zanddeeg – in een smaaktest bij hogeschool Vives kwamen ze als beste uit de bus – staat er altijd vers gebak op de kaart. Ze zijn verkrijgbaar puur of voorzien van een laag pudding en werden op voorhand gebakken. Ontdooien kan gewoon in de magnetron, daarna moeten ze enkel nog worden afgewerkt met fruit of een andere vulling. De productietijd van gebak wordt daardoor veel korter zonder dat het aan kwaliteit hoeft in te boeten, overschotten worden vermeden, en buffetten kunnen meteen worden aangevuld met verse taart. De bodems zijn ook lekker als bodem voor bijvoorbeeld ijsdesserts, chocoladetaart en – in de miniversie – als basis voor aperitiefhapjes of minitaartjes.

 

SUSTAINABILITY

Quick & Easy – Fris Doekske: duurzaam, ergonomisch en tijdbesparend schoonmaaksysteem
Het QUICK & EASY-systeem van green care PROFESSIONAL is een mobiel, automatisch doseersysteem met vijf duurzame schoonmaakproducten en één bakje water. Er is geen installatie, onderhoud of instructie nodig. Met één enkele foam spray kunnen gebruikers meerdere oppervlakken snel, veilig en ergonomisch schoonmaken. De schoonmaakproducten en het water worden automatisch gemengd bij het spuiten. De productpatronen hebben het Cradle to Cradle™ GOLD certificaat, de samenstelling dragen het platinum certificaat. Alle QUICK & EASY producten beschikken bovendien over het EU-Ecolabel.

 

 

 




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com