LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 18/11/2017
273 - 18/11/2017
272 - 18/11/2017
270 - 18/11/2017
271 - 18/11/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo

In deze nieuwsbrief nummer 384

Horeca Expo 2017-nl Ardo_HE2017_Dag1_19nov Aviko_HorExpo2017 Lightspeed Dag 1 -  19 nov nl
Beurzen - congressen - evenementen
Horeca Expo 2017: laat u inspireren!

Horeca Expo is aan haar 29ste editie toe, en, is het jaarlijkse trefpunt voor de Belgische horecasector en grootkeukens. Horeca Expo telt jaarlijks meer dan 650 exposanten en meer dan 50.000 professionele bezoekers. Met een oppervlakte van 54.000 m² en meer dan 3.000 merken, is Horeca Expo de grootste Belgische totaalbeurs voor de horecasector.


Horeca Expo biedt elk jaar het meest volledige en kwalitatieve aanbod voor de horeca. Bovendien heeft de organisatie er de voorbije jaren alles aan gedaan om dankzij segmentatie de bezoeker toe te laten sneller de juiste hal, de juiste stand én de juiste exposant te vinden dankzij de zones op de beurs: Food & Non Food, Coffee, Tea & Sweets, Interior & Technology, Fresh & Authentic, Kitchen Hardware, Café World & Nightlife, Snack & Fast Food, Wine & Spirits en Chef’s Place. Praktisch nieuw dit jaar is de zone Wine Village, waar alle sommeliers terecht kunnen voor een aanbod van topwijnen en Masterclasses rond wijn, cocktails en spirits.

 

Nieuwe ideeën en sterke producten. Inspiratie delen en vermenigvuldigen…

Het Innovation Platform in hall 3 wordt een plek vol verbeelding. Dit is hét platform waar innovatie en inspiratie elkaar ontmoeten, en de bezoekers verrast worden met een Peep Show Box (!) waar u wordt getriggerd door beelden en verhalen. The Foodservice Community, Leadersclub, Master Culinary Talent en POM West-Vlaanderen nemen u mee in hun variatie aan verhalen, waarbij de ene al meer succes had/heeft dan de andere, maar waar telkens lessen uit getrokken worden. Ontdek er ook de meest vernieuwende producten, bekroond met een Innovation Award. En maak kennis met beloftevolle startups.

 

Koffie in de kijker

In hal 2, Coffee, Tea & Sweets, maakt u kennis met belangrijke koffie- en theeproducenten. U vindt er zowel lokale koffies en thees als internationale merken.  Beleef de prestigieuze wedstrijden van de Speciality Coffee Association of Belgium op de Coffee & Tea Academy! Ook kunt u op de Coffee & Tea Academy gratis boeiende workshops volgen.

 

Een gericht aanbod voor grootkeukens

Horeca Expo heeft niet alleen een uitgebreid aanbod voor de horeca, maar ook voor de grootkeukensector. Niet minder dan 100 exposanten staan op Horeca Expo met een gericht aanbod voor de grootkeukensector. Daarnaast heeft Horeca Expo een veelbelovend programma in petto, specifiek gericht naar de grootkeukensector.

De grootkeukenfederaties informeren u over innovatie in de bedrijfscatering. Beleef de wedstrijd “Beste Grootkeukenkok van België 2017-2018” van de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks en laat u verrassen door EVA vzw, die uw keuken veggie  klaarstoomt voor de consument van morgen.

 

Hal 8: Chef’s Place en Wine Village

Chef’s Place & Wine Village, dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers, bevindt zich achteraan hal 8.  Deze exclusieve formule is enkel toegankelijk op uitnodiging. Naast een topaanbod van fine food, delicatessen en de beste wijnen, kunt u hier ook deelnemen aan de Masterclasses, waar “het product” centraal staat: kaas, vis, vlees, groenten… Chefs en producenten tonen er hun stielkennis. De sommeliers kunnen terecht in de Masterclasses

 Wine&Cocktails, waar ze onder professionele begeleiding van WineWise kennis kunnen maken met nieuwe ont

dekkingen rond wijn. De Competition & Demonstration Kitchen, waar culinaire demonstraties en wedstrijden worden gehouden, bevindt zich sedert vorige editie in een kleinere ruimte aan de ingang van hal 8.

Een veelbelovend programma

Met evenementen zoals de Belgische Selectie Bocuse d’Or 2017, de prestigieuze kookwedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux en Viskok van het jaar 2018 door Vlam, belooft het programma op Horeca Expo opnieuw top te worden. Ook de presentatie van de Michelingids België Luxemburg 2017 op maandag 20 november loont zeker de moeite.

 

Randprogramma zondag 19 november

Al van de eerste dag pakt Horeca Expo uit met een uitgebtreid randprogramma. Er is de startersopleiding van Horeca Vlaanderen i.s.m. Unizo  ‘Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie’ om 11 u en om 15 u. Van 15.30u tot 17.30u gaat het jaarlijkse Kapittel door van  O’de Flander graanjenever, met huldiging van een aantal nieuwe ambassadeurs.  

In Hal 2  spreekt  Ann Vansteenkiste van Curiosthee  in de Coffee & Tea Academy om 14.30 over Thee en zoet, en heeft Peter Deprez (Viva Sara) het om 16 u over ‘Koffie & Thee, maar dan anders’.

In de Competition & Demonstration Kitchen aan de ingang van hal 8  is er vanaf 10.30u tot 17.00u de Belgische Selectie Bocuse d'Or 2017

The Foodservice Community organiseert op het Innovation Platform twee trendtalks,  met van 15.00u tot 15.30u een presentatie over de Foodservice Community panel onderzoeksresultaten, en van 16.00 – 16.30 u een spreekbeurt over ‘Word succesvol met je zaak op Facebook in 10 praktische stappen’.

In Chef’s Place  in hal 8 zijn er twee Masterclasses voor Chefs,met van 14.30u tot 15.30u ‘Griet van kop tot staart’ met Matthieu Beudaert & Pieter Lonneville van NorthSeaChefs, en van 16.00u tot 17.00u ‘(Her)ontdek de pracht van Belgisch witblauw rundvlees’, een organisatie van VLAM.

Nog in Chef’s Place, maar dan in Wine Village, spreekt Piet Vannieuwenhuyse DipWSET van 13 tot 13.45 u over ‘Welke wijnen serveren bij umamirijke gerechten?’ , en hebben Wine Lady of the Year 2017, Sybille Troubleyn & Best Sommelier of the Year 2017, Jazzper Van Papeghem (De Jonkman) het van 14.30 tot 15.15 u over ‘Oostenrijkse wijnen, buiten de gebaande paden’.

 

Bezoek ons op stand 3129

Evolution Media Group staat zoals steeds op Horeca Expo, dit jaar opnieuw in hal 3, stand 3129. U ontdekt er meteen de magazines Restaurant Business (de vernieuwde en inspirerende nieuwe uitgave van Horeca Revue), Catering & Grootkeuken, Frituur&Snack, Hotel Business en Café&Bistro. Indien u klikt op een van onderstaande covers van Restaurant Business of Catering&Grootkeuken, kan u direct een aantal heel interessante en  inspirerende artikels en thematische dossiers ontdekken. Centraal in beide magazines zit een insert van 40 pagina’s excl. over Horeca  Expo. 
 

                                                                

 

 

 

 

 

 

Praktisch

 

Horeca Expo 2017 vindt plaats van 19 t.e.m. 23 november 2017 in Flanders Expo, Gent. Openingsuren: 10.30u – 19.00u. Op donderdag 23 november tot 17.00u. Meer info: www.horecaexpo.be.



Onderwijs - Opleiding
‘Diner Afrique’ in hotelschool Ter Duinen

Hotelschool Ter Duinen en de opleiding eventmanagement van Hogeschool VIVES Kortrijk slaan de handen in elkaar en organiseren op woensdag 6 december 2017 ‘Diner Afrique’: een fundraising avond ten voordele van het Oegandese UHTTI (Uganda Hotel and Tourism Training Institute). Restaurant Escoffier in Koksijde wordt voor de gelegenheid ingekleed in Afrikaanse stijl met swingende ritmes op de achtergrond. Met deze sfeervolle avond hopen de hotelschool en de event-studenten onder leiding van Chantal Vandekerckhove hun Oegandese vrienden een hart onder de riem te steken en hen de kans te geven om broodnodige investeringen te maken. 

Lees meer ...

by communitysoft.com