LaLorraine-nl

Ardo en VLM Foods bundelen hun krachten op de Noord-Amerikaanse markt

De Europese marktleider voor vriesverse voeding Ardo heeft een meerderheidsaandeel verworven in VLM Foods, een gereputeerd leverancier van verwerkte voeding in Noord-Amerika, met hoofdzetel in Montreal en een omzet van EUR 129 miljoen (USD 143 miljoen). Naast VLM Foods omvat de deal ook een controlerend belang in Compañia Frutera La Paz S.A., Costa Rica’s grootste producent van vriesverse ananas. Hierdoor kan Ardo zijn aanbod vriesvers fruit uitbreiden.

VLM Foods is zeer goed gepositioneerd op de Noord-Amerikaanse markt dankzij een sterk merkimago, een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsproducten en een expertise in de Noord-Amerikaanse regelgeving op vlak van compliance en voedselveiligheid. De combinatie van Ardo’s leiderschap op vlak van duurzame landbouw, kwalitatieve verwerking en productinnovatie zal zorgen voor een marktgroei van VLM Foods en zal Ardo een sterk Noord-Amerikaans platform bezorgen.

Jeff Preston blijft voorzitter van VLM Foods en wordt regionaal directeur van Ardo North America. Marcel Lessard, de oprichter van VLM Foods die zijn meerderheidsaandeel verkocht, blijft bestuurslid en zal zich toespitsen op de ontwikkeling van Compañia Frutera La Paz, dat onder leiding blijft van haar CEO en oprichtster Luisa Chacon.

Jan Haspeslagh, Managing Director van Ardo: “Als Europees marktleider voor vriesverse groenten, kruiden en fruit, biedt Ardo een breed productassortiment, een grondige landbouwkennis, een ruime technische knowhow en een professioneel productinnovatie beleid. VLM Foods, anderzijds, beschikt over een zeer professionele marktkennis en een dynamisch businessmodel. Deze combinatie vormt de basis voor het opbouwen van een ideaal platform voor de levering van hoogkwalitatieve, duurzame producten met een meerwaarde op de Noord-Amerikaanse markt.”
Jeff Preston, voorzitter van VLM Foods: “Naast basis groenteproducten, retail, foodservice en industriële opportuniteiten zullen wij in nieuwe domeinen uitbreiden, zoals IQF-kruiden en producten met een meerwaarde zoals bio producten en een brede waaier van innovatieve producten, terug te vinden in het ruime productaanbod van Ardo. De bestaande duurzame landbouwprogramma’s van Ardo kunnen worden ingezet om met de juiste marktbenadering extra kansen te creëren op de Noord-Amerikaanse markt.”

Op de foto herkent u van links naar rechts Jeff Preston (VLM), Marcel Lessard (VLM) en Jan Haspeslagh (Ardo),

by communitysoft.com