LaLorraine-nl

Laure Genonceaux is de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef of the Year

Het publiek en een jury van culinaire journalisten verkozen Laure Genonceaux van restaurant Brinz’L tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2017. Zij volgt hiermee Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op. De award van Lady Chef of the Year is dit jaar aan zijn 27e editie toe.

De titel Chaudfontaine Lady Chef of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat voor kwaliteit, creativiteit en finesse in de keuken. Net als de voorbije jaren is er ook dit jaar gekozen voor een jonge, beloftevolle laureate. Laure (34) deed jaren ervaring op in toprestaurants zoals Gril aux Herbes en Bon-Bon, alvorens ze haar eigen restaurant opende in 2015. In haar keuken vind je invloeden van ver én dichtbij: haar Mauritiaanse en Belgische roots dragen bij tot een uitstekende mix van ingrediënten en smaken.

Centraal culinair thema van het Lady Chef menu was dit jaar ‘Fusion Food’. Dit thema gaf me aldus Laure de kans om enkele persoonlijke accenten te leggen en de invloeden van de Franse, Belgische en Mauritiaanse keuken te combineren, waardoor lokale en internationale specialiteiten een decoratieve twist meekrijgen.

Laure Genonceaux is pas de tweede Brusselse vrouwelijke chef die deze onderscheiding wist te bemachtigen. Haar voorgangster Tinneke van Wichelen van restaurant La Réserve in Anderlecht, werd in 1991, als allereerste uitgeroepen tot de Lady Chef of the Year. RVH.

by communitysoft.com