Horeca Expo 2017: laat u inspireren!

Horeca Expo is aan haar 29ste editie toe, en, is het jaarlijkse trefpunt voor de Belgische horecasector en grootkeukens. Horeca Expo telt jaarlijks meer dan 650 exposanten en meer dan 50.000 professionele bezoekers. Met een oppervlakte van 54.000 m² en meer dan 3.000 merken, is Horeca Expo de grootste Belgische totaalbeurs voor de horecasector.


Horeca Expo biedt elk jaar het meest volledige en kwalitatieve aanbod voor de horeca. Bovendien heeft de organisatie er de voorbije jaren alles aan gedaan om dankzij segmentatie de bezoeker toe te laten sneller de juiste hal, de juiste stand én de juiste exposant te vinden dankzij de zones op de beurs: Food & Non Food, Coffee, Tea & Sweets, Interior & Technology, Fresh & Authentic, Kitchen Hardware, Café World & Nightlife, Snack & Fast Food, Wine & Spirits en Chef’s Place. Praktisch nieuw dit jaar is de zone Wine Village, waar alle sommeliers terecht kunnen voor een aanbod van topwijnen en Masterclasses rond wijn, cocktails en spirits.

 

Nieuwe ideeën en sterke producten. Inspiratie delen en vermenigvuldigen…

Het Innovation Platform in hall 3 wordt een plek vol verbeelding. Dit is hét platform waar innovatie en inspiratie elkaar ontmoeten, en de bezoekers verrast worden met een Peep Show Box (!) waar u wordt getriggerd door beelden en verhalen. The Foodservice Community, Leadersclub, Master Culinary Talent en POM West-Vlaanderen nemen u mee in hun variatie aan verhalen, waarbij de ene al meer succes had/heeft dan de andere, maar waar telkens lessen uit getrokken worden. Ontdek er ook de meest vernieuwende producten, bekroond met een Innovation Award. En maak kennis met beloftevolle startups.

 

Koffie in de kijker

In hal 2, Coffee, Tea & Sweets, maakt u kennis met belangrijke koffie- en theeproducenten. U vindt er zowel lokale koffies en thees als internationale merken.  Beleef de prestigieuze wedstrijden van de Speciality Coffee Association of Belgium op de Coffee & Tea Academy! Ook kunt u op de Coffee & Tea Academy gratis boeiende workshops volgen.

 

Een gericht aanbod voor grootkeukens

Horeca Expo heeft niet alleen een uitgebreid aanbod voor de horeca, maar ook voor de grootkeukensector. Niet minder dan 100 exposanten staan op Horeca Expo met een gericht aanbod voor de grootkeukensector. Daarnaast heeft Horeca Expo een veelbelovend programma in petto, specifiek gericht naar de grootkeukensector.

De grootkeukenfederaties informeren u over innovatie in de bedrijfscatering. Beleef de wedstrijd “Beste Grootkeukenkok van België 2017-2018” van de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks en laat u verrassen door EVA vzw, die uw keuken veggie  klaarstoomt voor de consument van morgen.

 

Hal 8: Chef’s Place en Wine Village

Chef’s Place & Wine Village, dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers, bevindt zich achteraan hal 8.  Deze exclusieve formule is enkel toegankelijk op uitnodiging. Naast een topaanbod van fine food, delicatessen en de beste wijnen, kunt u hier ook deelnemen aan de Masterclasses, waar “het product” centraal staat: kaas, vis, vlees, groenten… Chefs en producenten tonen er hun stielkennis. De sommeliers kunnen terecht in de Masterclasses

 Wine&Cocktails, waar ze onder professionele begeleiding van WineWise kennis kunnen maken met nieuwe ont

dekkingen rond wijn. De Competition & Demonstration Kitchen, waar culinaire demonstraties en wedstrijden worden gehouden, bevindt zich sedert vorige editie in een kleinere ruimte aan de ingang van hal 8.

Een veelbelovend programma

Met evenementen zoals de Belgische Selectie Bocuse d’Or 2017, de prestigieuze kookwedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux en Viskok van het jaar 2018 door Vlam, belooft het programma op Horeca Expo opnieuw top te worden. Ook de presentatie van de Michelingids België Luxemburg 2017 op maandag 20 november loont zeker de moeite.

 

Randprogramma zondag 19 november

Al van de eerste dag pakt Horeca Expo uit met een uitgebtreid randprogramma. Er is de startersopleiding van Horeca Vlaanderen i.s.m. Unizo  ‘Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie’ om 11 u en om 15 u. Van 15.30u tot 17.30u gaat het jaarlijkse Kapittel door van  O’de Flander graanjenever, met huldiging van een aantal nieuwe ambassadeurs.  

In Hal 2  spreekt  Ann Vansteenkiste van Curiosthee  in de Coffee & Tea Academy om 14.30 over Thee en zoet, en heeft Peter Deprez (Viva Sara) het om 16 u over ‘Koffie & Thee, maar dan anders’.

In de Competition & Demonstration Kitchen aan de ingang van hal 8  is er vanaf 10.30u tot 17.00u de Belgische Selectie Bocuse d'Or 2017

The Foodservice Community organiseert op het Innovation Platform twee trendtalks,  met van 15.00u tot 15.30u een presentatie over de Foodservice Community panel onderzoeksresultaten, en van 16.00 – 16.30 u een spreekbeurt over ‘Word succesvol met je zaak op Facebook in 10 praktische stappen’.

In Chef’s Place  in hal 8 zijn er twee Masterclasses voor Chefs,met van 14.30u tot 15.30u ‘Griet van kop tot staart’ met Matthieu Beudaert & Pieter Lonneville van NorthSeaChefs, en van 16.00u tot 17.00u ‘(Her)ontdek de pracht van Belgisch witblauw rundvlees’, een organisatie van VLAM.

Nog in Chef’s Place, maar dan in Wine Village, spreekt Piet Vannieuwenhuyse DipWSET van 13 tot 13.45 u over ‘Welke wijnen serveren bij umamirijke gerechten?’ , en hebben Wine Lady of the Year 2017, Sybille Troubleyn & Best Sommelier of the Year 2017, Jazzper Van Papeghem (De Jonkman) het van 14.30 tot 15.15 u over ‘Oostenrijkse wijnen, buiten de gebaande paden’.

 

Bezoek ons op stand 3129

Evolution Media Group staat zoals steeds op Horeca Expo, dit jaar opnieuw in hal 3, stand 3129. U ontdekt er meteen de magazines Restaurant Business (de vernieuwde en inspirerende nieuwe uitgave van Horeca Revue), Catering & Grootkeuken, Frituur&Snack, Hotel Business en Café&Bistro. Indien u klikt op een van onderstaande covers van Restaurant Business of Catering&Grootkeuken, kan u direct een aantal heel interessante en  inspirerende artikels en thematische dossiers ontdekken. Centraal in beide magazines zit een insert van 40 pagina’s excl. over Horeca  Expo. 
 

                                                                

 

 

 

 

 

 

Praktisch

 

Horeca Expo 2017 vindt plaats van 19 t.e.m. 23 november 2017 in Flanders Expo, Gent. Openingsuren: 10.30u – 19.00u. Op donderdag 23 november tot 17.00u. Meer info: www.horecaexpo.be.

by communitysoft.com