LaLorraine-nl

Innovatie in Kunuku Aqua Resort op Curaçao: Robot serveert toeristen

Vanaf half december worden vakantievierders in het Kunuku Aqua Resort op Curaçao voorzien van onder andere frisdrank, wijn, bier, rum cola of softijs geserveerd door een robot. Resorteigenaar Wout Tieleman bouwde een lasrobot om tot elektronische barman om zijn gasten te in de watten te leggen en te entertainen. Kunuku Aqua Resort wordt op de Belgische markt exclusief aangeboden door Corendon. 

 

Het idee voor de Robo Bar ontstond in de staalonderneming waar Tieleman in het verleden eigenaar van was. Een lasrobot monteerde hier verschillende onderdelen aan elkaar. Samen met twee las- en staalbedrijven bouwde Tieleman de lasrobot om voor gebruik in zijn resort. Tieleman: “Ik vind het geweldig om techniek uit mijn oude onderneming in te zetten om gasten te kunnen bedienen op ons vakantieresort.” De Robo Bar zal vanaf 15 december in gebruik worden genomen. “Ik zie het al voor me hoe al die kinderen na een duik in het zwembad even een ijsje komen halen bij Knoekie – zo heet de robot”, aldus Tieleman.

Persoonlijk contact met de gasten is voor Kunuku Aqua Resort erg belangrijk, daarom staat er tussen half 11 ’s ochtends en 7 uur ’s avonds een gastvrouw of gastheer bij de bar om de machine toe te lichten en gasten te helpen bij het plaatsen van hun bestelling. De bedienende robotarm wordt daarmee meer gezien als entertainment, net zoals de zwembaden en glijbanen.

Kunuku Aqua Resort ligt centraal tussen de plaatsen Sint Willibrordus en Julianadorp en landelijk ten westen van Willemstad waarnaartoe een gratis shuttleservice rijst. Het resort beschikt over 114 kamers/appartementen en is gebouwd in Caribische stijl. Het resort beschikt over veel unieke (kinder)faciliteiten zoals een aquapark met vier waterglijbanen, restaurants, bars en een tropische tuin. Een achtdaagse vakantie naar Kunuku Aqua Resort is bij corendon al te boeken vanaf €699 euro per persoon, dit is inclusief retourvlucht, transfer en verblijf op basis van All Inclusive. Meer informatie over de Robo Bar is te lezen op de Corendon inspiratieblog.


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com