Hotelschool Spermalie wint prestigieuze JRE Cooking Cup 2018 voor jonge chefs

De vierde editie van de JRE Cooking Cup, georganiseerd door de JRE België, was een ideale gelegenheid voor de leerlingen van hotelscholen om hun talenten en hun vaardigheden in de praktijk om te zetten voor het oog van gevestigde chefs. Het was meteen ook een uitgelezen kans om zich voor te bereiden op hun professionele toekomst en om een brug te slaan tussen twee generaties. Een jury van experts beoordeelde de prestaties in de keuken en de resultaten die de jongeren op de borden toverden. De vierde finale van de JRE Cooking Cup, een kookwedstrijd voor studenten van hotelscholen, vond plaats op maandag 26 februari. Op school leren de studenten allerlei technieken waarmee ze zich kunnen onderscheiden en hun gerechten nét dat vleugje originaliteit kunnen geven. In een restaurant gebeurt er echter wel eens iets onverwachts. Met een wedstrijd als deze willen de Jeune Restaurateurs de toekomstige chef-koks voorbereiden om onder druk te werken en zo correct en passend mogelijk op onverwachte situaties te reageren.

Maandag kookten zes leerlingenteams in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld. De zes finalisten kwamen uit COOVI Anderlecht, de Hotelschool Wemmel, Hasselt, SIMA, Spermalie en Spijker. Om 7 uur 's ochtends stonden de finalisten al in de keuken voor hun grote opdracht. We zagen hoe zij gedurende de hele wedstrijd het beste van zichzelf gaven en gerechten met een geheel eigen stijl presenteerden. Uiteindelijk mocht hotelschool Spermalie (Margo Moerman – Killian Vervaeke)  zich na een uitzonderlijke prestatie tot winnaar kronen. Op de tweede en derde plaats staan hotelschool van Hasselt (Fiona Voermans – Sven Moessen)  en hotelschool de Spijker (Tiffany Freriks – Jonas Van der Weygert).

De andere, ook bijzonder verdienstelijke deelnemers, ontvingen prijzen van een aantal partners van de JRE. Zij kregen onder meer aankoopbonnen en beloningen van Wonderbox, vouchers Tui en andere beloningen zoals Rombouts koffie, wijnen van Dercor, bottels van Bru, messen BergHOFF en een voucher om in een JRE restaurant te gaan eten. Met die beloningen worden de jonge chef-koks aangemoedigd om te blijven uitblinken in de keuken. De Belgische fijnproevers – en gastronomen op vakantie in ons land – zullen hen daar zeker dankbaar voor zijn!


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com