50 jaar VOLA: ‘Infinite Possibilities – Kraan 111’

VOLA - de Deense fabrikant van design kranen en accessoires die ook in de horeca actief is – viert in 2018 haar vijftigste verjaardag. Voor die gelegenheid heeft VOLA een aantal korte films gemaakt. Deze films belichten de waarden, de medewerkers en de producten van VOLA en onderstrepen de uitzonderlijke en unieke cultuur en visie van VOLA. Een nieuwe generatie architecten en interieurarchitecten krijgt dankzij deze films een inkijk in de verwezenlijkingen van VOLA en in de mensen achter de producten. Zo kunnen zij de waarden en het erfgoed van VOLA en Arne Jacobsen op hun beurt verder uitdragen.

Elke film vertelt een verhaal op zichzelf, maar samen vertellen ze het volledige VOLA verhaal: de geschiedenis, het heden en de blik naar de toekomst. De tweede kortfilm, Infinite Possibilities – Kraan 111, wordt deze maand voorgesteld. Deze kortfilm ontdekt de kracht van het modulaire concept, één van de kenmerkende design elementen en productieprincipes van VOLA.

Het modulaire gegeven is een basisconcept binnen het modernisme. In de productiehal in Horsens - Denemarken, creëert VOLA kraanwerk voor elk individu afzonderlijk aanpasbaar. Een halve eeuw na haar ontstaan, zijn de haast ontelbare configuraties van de iconische kraan 111 hét bewijs van een origineel ontwerp dat nog altijd op de toekomst gericht is.

VOLA oprichter Verner Overgaard en de bekroonde Deense architect Arne Jacobsen hadden een duidelijk uitgangspunt bij het ontwerpen van die eerste kraan: alle technische onderdelen aan het oog onttrekken, waardoor enkel de eenvoud en de schoonheid van het ontwerp in de aandacht staan. Dit is de basis van het modulaire systeem dat architecten en designers de vrijheid geeft die zij wensen. Deze flexibiliteit leidt tot een tijdloos ontwerp met een lange relevante levensduur. Zo zijn kranen die reeds in de jaren ’60 werden toegepast in vooruitstrevende projecten, ook vandaag nog even actueel.

De 111 kraan en haar aanverwante modellen met wisselende bedieningsknoppen, hendels, afdekplaten, rozassen en uitlopen is het duidelijkste en meest overtuigende voorbeeld van een echt modulair design systeem. Elke kraan is gemaakt volgens een uniek proces dat gedurende decennialang geperfectioneerd werd. Elke unieke kraan is ook nog eens beschikbaar in een veelvoud aan metaalafwerkingen en kleuren. Ook dit element zorgt voor een haast oneindig aantal opties in het creatieve proces. VOLA houdt geen voorraad, elke kraan en elk product wordt op vraag gemaakt en samengesteld. Deze toewijding en aandacht voor eenvoudig, fijn, mooi en modulair design is de basis/grondslag/hoeksteen van het voortdurende succes van VOLA en zal blijvend garant staan voor een innoverende toekomst waarin de nadruk steeds meer zal liggen op kwaliteit en persoonlijkheid. De volgende vijftig jaar zien er alvast zeer veelbelovend uit.

Link naar de film: http://50years.vola.com/stories/infinite-possibilities


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com