Hotels kunnen veel besparen door voedselverspilling tegen te gaan

Onderzoek toont aan dat hotels zeven dollar kunnen besparen voor iedere dollar die ze investeren in maatregelen die voedselverspilling tegengaan. Dat stelt Champions 12.3, dat een onderzoek deed in 42 hotels in 15 landen. Het moet wel gezegd dat Champions 12.3 een belangengroep is die het duurzaamheidsdoel 12.3 tegen 2030 wil gerealiseerd zien: met name de halvering van voedselverspilling per hoofd.

 De investeringen die de studie bespreekt zijn onder meer maatregelen die het personeel in staat stellen om de hoeveelheid voedsel beter te leren inschatten, anders met voeding om te gaan en het te bewaren, en een andere aanpak in de samenstelling van menu's. De 7:1 return on investment kwam voort uit een efficiënter aankoopbeleid van voeding en dranken, een slimme samenstelling van de menu's en een lagere kost voor het beheer van het afval van overtollig voedsel. Vooral het ontbijtbuffet en andere buffetformules worden gezien als de grootse verliespost. De onderzoekers benadrukken wel dat ze niet he buffet willen afschaffen, maar dat er wel nagedacht moet worden over manieren om voedselverspilling bij de buffetten tegen te gaan. (pvo)





by communitysoft.com