Taste of Tomorrow

Een team van gegevensdeskundigen, koks en trendwatchers sloeg de handen in elkaar met AEG om amateurkoks te helpen de smaken van morgen te beheersen. Ze verzamelden en analyseerden onlinegegevens afkomstig van media zoals Google en Instagram en voorspelden op die basis de meest trendy ingrediënten, recepten en thema's en vragen voor 2018. Het project werd Taste of Tomorrow gedoopt en is op poten gezet om amateurkoks te helpen om op de hoogte te blijven van de nieuwe trends.

 In 2018 worden volgens dit onderzoek volgende voedingstrends verwacht.

1.      Paars boven alles

Bieten, paarse zoete aardappel en de hibiscusbloem zijn trendy. ‘Paarse’ vruchten en groenten bevatten bovendien antioxidanten.

2.      Umami

Umami, de vijfde basissmaak die met de menselijke tong kan worden waargenomen, doet momenteel zijn in de keukens van de Europese amateurkoks.

3.      Gepoft en gebakken

In 2018 worden steeds meer granen gepoft en gebruikt in onze keukens. Denk maar aan gepofte mais, quinoa, amarant en sorghum.

4.      Oude granen

Oude granen worden herontdekt. Het gaat hier om rogge, spelt, quinoa, gerst, zwarte rijst, khorasantarwe en boekweit. In 2018 zien we vele mogelijkheden en uiteenlopende bereidingswijzen van deze granen.

5.      Sous-vide

De "sous-videmethode" is een bereidingstechniek waarbij de voedingsmiddelen in een vacuümverpakking gegaard worden. De techniek wordt al jaren gebruikt in restaurants maar in 2018 zal de vacuümmethode ook gebruikt worden door amateurkoks.

6.      Geen verspilling

Bij producten van dierlijke oorsprong is de bereiding van delen die vaak als overschot of afval werden beschouwd al heel populair, maar in 2018 worden ook groenten opgenomen in deze trend.

7.      Vlees zonder vlees

In 2018 gaan steeds meer mensen op zoek naar gezonde vervangingsmiddelen voor vlees, zonder daarbij smaak of textuur te verliezen.

(pvo)

by communitysoft.com