Bio Best : 05 en 06 mei 2018 de eerste Brusselse biobeurs komt eraan!

Een nieuwe biobeurs midden in de lente, symbool van nieuw leven, gezondheid en geluk. Dat is de uitdaging van Bio Best, de eerste Brusselse biobeurs. De eerste editie ervan vindt plaats op 5 en 6 mei aanstaande in Tour en Taxis.
 
 
 
 
 

 


Bio Best is niet zomaar een biobeurs... Het is de eerste Brusselse biobeurs! Ze heeft bovendien plaats in de lente van 2018, wanneer het tijdschrift Bio Info (enkel franstalig - BioGezond is Nederlandse tegenhanger) , dat aan de basis ligt van het project, 20 kaarsjes mag uitblazen. Twee vliegen in één klap dus... Op het menu van deze eerste editie van Bio Best: biovoeding (met name voor personen met allergieën), make-up, kleding, medicinale planten, groen bouwen, wellness, biowijnen, verantwoord toerisme, biologisch tuinieren,
hernieuwbare energie, fair trade, essentiële oliën, workshops ronden koken en schoonheid, ... kortom alles wat je mag verwachten op het vlak van natuurlijke gezondheid en schoonheid.

Waarom Bio Best?

Bio neemt in de landbouwproductie en op ons bord een steeds belangrijker plaats in. Het is niet langer weg te denken uit ons leven. Dat geldt vooral voor de jongere generaties, die steeds beter begrijpen hoe belangrijk bio is voor onze gezondheid en voor het milieu.
In een dergelijke context kan het belang van een beurs rond bioproducten niet worden overschat.
Het accent wordt tevens gelegd op de kwaliteit van de standhouders, met een strenge selectie binnen de sectoren voeding, textiel, verzorging, schoonheid, reizen, enz.

Een paar cijfers

Eén Belgische boerderij op de 10 beschikt vandaag over een bio-certificaat. Het aandeel van de bioproducten op de Belgische markt blijft de afgelopen 10 jaar bovendien gestaag toenemen. In 2016 was dat nog goed voor 3,2% (4% in het Waals Gewest), een percentage dat sinds 2008 meer dan verdubbelde.
Hoewel de klassieke supermarkten het belangrijkste distributiekanaal blijven, neemt hun aantal jaar na jaar af ten voordele van de biowinkels, die goed zijn voor 22% van de markt.
Op Europees niveau nam de oppervlakte voor biologische landbouw tussen 2006 en 2015 met 65% toe tot 11,2 miljoen hectare in 2015, goed voor 2,5% van de totale landbouwoppervlakte (5,2% in België). Een percentage dat overal in Europa langzaam maar zeker blijft toenemen.

Brussel, geen toevallige keuze

Brussel is een strategische locatie voor deze eerste editie van Bio Best. Met zijn talloze politieke instellingen is het een stad waar de toekomst van bio zich afspeelt, ook en vooral op Europees niveau. In Europa is de totale oppervlakte voor biologische landbouw tussen 2002 en 2014 verdubbeld. In het licht daarvan heeft de Europese Unie haar beleid ter ondersteuning van biologische landbouw, normen en opvolging versterkt. Dat Bio Best plaatsvindt in de hoofdstad van
Europa is dan ook een sterk signaal.

Praktisch
• Wanneer? Bio Best vindt plaats tijdens het weekend van 5 en 6 mei 2018. Zaterdag van 10.00 tot 19.00 u en zondag van 10.00 tot 18.30 u.
• Waar? In Tour & Taxis (zaal 1) - Havenlaan 88 - 1000 Brussel
• Betaalmiddelen: er zijn geldautomaten aanwezig
• Parking bezoekers
• Website: www.biobest.brussels
info@biobest.brussels - 02/411 85 15

 
by communitysoft.com