LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Actua

myRENTOKIL: Online & Realtime rapportering

18/09/2017

Uw ongedierteplan altijd bij de hand - in één simpele muisklik
myRentokil is het online & realtime rapporteringsysteem van Rentokil waarmee u altijd en overal toegang hebt tot uw ongedierteplan. Alle lokazen en/of elektrische vliegenvangers worden nauwkeurig aangebracht op een plattegrond van uw bedrijf en opgeslagen op uw persoonlijke en beveiligde myRentokil website. Bij elke inspectie registreert onze servicemedewerker alles rechtstreeks in het systeem aan de hand van zijn zakcomputer. Hij noteert ook aanbevelingen die u helpen om problemen met ongedierte in de toekomst te vermijden. Op deze manier bent u steeds perfect op de hoogte van de stand van zaken en kunt u taken delegeren. Bovendien kunt u in myRentokil grafieken en rapporten genereren die u kunt voorleggen bij controles van het FAVV.

 

 

 

 



Actua

Broodjes bestellen via Facebook en Facebook Messenger ! ! !

18/09/2017

Online eten bestellen wordt steeds populairder. Lunch en broodjes bestellen via Internet neemt dagelijks toe.
Maar gebruikers vinden het meestal te omslachtig. Een nieuwe app. downloaden, een uitgebreide registratie procedure……zijn de oorzaken dat consumenten afhaken.
Het kan eenvoudiger!!!
Waarom niet bestellen via de sociale media: Facebook en Facebook Messenger?
Ask Emma biedt de oplossing.

 

 

 



Algemeen

Vrijdag frietjesdag

18/09/2017

Volgens VLAM  is vrijdag de populairste frietjesdag. Gemiddeld 414.000 Vlamingen (of 6,4 %) trekken op vrijdag naar de frituur. Het is een beloning voor de studenten die na een schoolweek thuis neer strijken of de afsluiting van een werkweek. Ook op de menu’s van restaurants staan frieten op vrijdag steevast op het menu. Vrijdag visdag wordt dus volgens de peiling vrijdag frietjesdag. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Speedate Event

18/09/2017

Foodservice Alliance, het kennisnetwerk voor bedrijven en organisaties die beter willen renderen in de wereld van eten en drinken organiseerde op 12 september het allereerste FOODSERVICE SPEEDDATE EVENT van de Benelux. 'De Oude Vismijn' van Gent was het decor. Er waren 200 suppliers en buyers te gast om er in korte dates kennis te maken met elkaar. Innovatieve toeleveranciers werden gematcht met de belangrijkste formules en ketengeorganiseerde bedrijven in de horeca, catering en conveniencemarkt. De toeleveranciers presenteerden hun meest innovatieve producten en concepten.Naast de speeddates verzorgde Gert Laurijssen van Foodservice Alliance een presentatie over de meest interessante ontwikkelingen in de Belgische foodservicemarkt. Tussendoor werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om te netwerken en uiteraard ook om van producten te proeven. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Eerste ‘feministische’ café in Brussel geopend

15/09/2017

Eind deze maand opent café Le Poisson sans bicyclette’ de deuren. Het café krijgt een plek in het Huis van de Vrouw in Schaarbeek. In Poisson sans Bicyclette zal alles in het teken van de vrouw staan. Er zullen concerten plaatsvinden met alleen maar vrouwen, films geprojecteerd van vrouwelijke regisseurs en ook de dranken- en spijkaart is volledig op vrouwelijke leest geschoeid. Hoewel het een feministisch café is, zijn mannen ook welkom. (pvo)

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Worden beginnende Brusselse cafés bedreigd?

15/09/2017

De eigenaar van het toekomstige Hall Café aan de Hallepoort kreeg op zijn rolluik een waarschuwing om zich uit de voeten te maken of anders de gevolgen te dragen. Letterlijk stond er ‘Als je onze buurt gentrificeert met je bar, slaan we je ruiten in’. Met gentrificeren bedoelt men opwaarderen van een wijk met hippe projecten, waardoor een middenklasse wordt aangetrokken, met als gevolg dat de lagere klasse moet ophoepelen. Naar verluidt zouden er nog andere cafés in de Marollenwijk dergelijke boodschappen hebben gekregen. De politie onderzoekt nu of er sprake is van een echt dreigement. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Brouwerij Van Honsebrouck start met Michelle’s Pub

15/09/2017

In Brouwerij Van Honsebrocuk in Izegem komt een bruine kroeg. Die krijgt een vaste stek in de Troonzaal, die gebruikt werd als kleine feest- en vergaderzaal. Gezicht van de pub, die in december opengaat, wordt Michelle, de 19-jarige dochter van Xavier Van Honsebrouck. Daarmee maakt de vijfde generatie binnen de brouwersfamilie zijn intrede. De pub wil geen concurrentie aangaan met de plaatselijke horeca en is enkel open van maandag tot zaterdag, van 10 uur tot 20 uur. (pvo)

 

 



Restaurants

Langste Mosseltafel van België staat in Antwerpen

15/09/2017

Die staat op zondag 24 september opgesteld in Antwerpen, aan het Willemsdok op het MAS-eiland, en zal maar liefst 600 kg mosselen serveren aan 500 mosselliefhebbers. Met dit initiatief geeft het Nederlandse Mosselbureau meteen ook het startschot voor de nationale Mosselweek, die van 25 september tot 1 oktober loopt. Geen toevallige timing, want vanaf september zijn de mosselen op hun best – lees: lekker dik en smaakvol. (pvo)



Restaurants

Vis & Dis (Keerbergen) is combinatie van viswinkel met restaurant

15/09/2017

Onlangs werd in Keerbergen Vis & Dis geopend, dat een combinatie is van een viswinkel met een restaurant. Initiatiefnemers is het jonge horecakoppel Maarten Dereymaeker en Tamara Flies. Oorspronkelijk wilde het koppel een visrestaurant openen. Toen groeide het idee om dit te koppelen aan een viswinkel. (pvo)

 

 



Restaurants

Tom Boonen opent ‘Roberta Pastabar’ in Sint-Truiden

15/09/2017

Ex-wielrenner Tom Boonen gaat in de horeca. Samen met zijn manager Paul De Geyter heeft hij in Sint-Truiden de ‘Roberta Pastabar’ geopend. De dagelijkse leiding van het Italiaanse restaurant komt in handen van Filippo en Roberta Catania die ook al L’Angelo Rosso in Sint-Truiden uitbaten. Toch ziet het echtpaar de Pastabar (genoemd naar Roberta) niet als een zijproject. Roberta Pastabar moet een volwaardig familierestaurant worden dat authentieke Italiaanse gerechten serveert. Op het menu staan drie vegetarische pasta’s, drie pasta’s met vlees en drie met vis. Elke twee maand wordt de kaart volledig veranderd. (pvo)

 



Restaurants

Brasserie ‘t Schoon Lier is failliet

15/09/2017

Het bekende brasserie-restaurant ’t Schoon Lier moet de boeken sluiten. Volgens zaakvoerster Greet Vercammen  is dit onder meer te wijten aan de grootschalige werkzaamheden die twee jaar en half aansleepten en de zaak soms onbereikbaar maakten. Greet Vercammen is de weduwe van zanger Tony Cabana, die ’t Schoon Lier opstartte in juli 2012. Het was zijn laatste grote project, want hij stapte in december 2012 uit het leven. Het faillisment komt dan ook voor Greet Vercammen heel erg aan. (pvo)

 

 

 



Hôtellerie

Charleroi Airport Hotel kom in het nieuws door verhuring goudvis

15/09/2017

Het Charleroi Airport Hotel is wereldwijs in het nieuws gekomen door de stunt om goudvissen te verhuren aan eenzame gasten. In het hotel staat een bordje ‘Alone in your room, and want company? Rent-a-fish’. Deze service kost 3.5 euro. Deze stunt bestond al enkele jaren, maar de bal ging aan het rollen toen een Nieuw-Zeelandse radioproducer dit onlangs tweette. Dit werd nu wereldwijd opgepikt. De meeste reacties zijn positief, al beginnen er zich nu ook al dierenactivisten te roeren, die vinden dat de vis in een te kleine visbokaal zit. (pvo)

 

 



Hôtellerie

13 % meer gasten in Mechelse hotels deze zomer

15/09/2017

De toeristische campagne ‘Zomer in Mechelen’ kan een succes genoemd worden. Er waren afgelopen zomer 13 % overnachtingen te noteren in de hotels. Van 19 juni tot einde augustus organiseerde Visit Mechelen en de Mechelse Hotel Association een Facebookcampagne om de stad te promoten. En dat heeft hun blijkbaar blijkbaar geen windeieren opgeleverd. (pvo)



Hôtellerie

Hoteltarieven gaan wereldwijd lichtjes stijgen

15/09/2017

Advito's 2018 Industry Forecast voorspelt een matige toename in hoteltarieven wereldwijd.  De forecast geeft ook aan dat het gebrek aan hotelkamers voor voorkeurstarieven een steeds groter probleem wordt. Een van de grootste uitdagingen waar zakelijke inkopers en reisafdelingen tegenaan lopen, is de beschikbaarheid van hotelprijzen. Hotels gaan steeds doordachter om met yield management, waardoor het voor zakenreizigers moeilijker wordt om voorkeurstarieven te vinden en te boeken. Onderzoek van Advito toont aan dat die tarieven wereldwijd in 24 procent van de gevallen niet beschikbaar waren, bij Europese hotels soms zelfs 33 procent. Bedrijven die audits van standaardhotelprijzen en prijsbeschikbaarheid uitvoeren en na een boeking hotelprijzen blijven monitoren op prijsverlagingen tot op het moment van inchecken, zijn het beste voorbereid op deze uitdaging. (pvo)



Algemeen

Meer dan 200.000 jobstudenten tijdens de zomer

15/09/2017

Voor het eerst tellen uitzendbureaus meer dan 200.000 jobstudenten die tijdens de zomer aan de slag gingen. Er is sprake van een stijging van 5 % tegenover de maanden juli, augustus en september van vorig jaar. Als reden wordt de betere conjunctuur, het mooie weer in juli (vooral goed voor de horeca), de versoepelde regels rond studentenarbeid en het tekort aan arbeidskrachten waar vooral de horecasector mee kampt. (pvo)    

 

 

 



Algemeen

Startende horecabazen kunnen project uittesten in Mechelen

15/09/2017

Starters in de horeca kunnen hun concept uittesten in het vroegere café Autobus in Mechelen. Het initiatief kadert in het project ’The Box in Vlaanderen’, dat dan weer een onderdeel is van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) dat zich tot doel stelt de economische en sociale cohesie in de Europese Unie te versterken. Dergelijke ‘Retailboxen’ -  eigenlijk een soort ‘proeftuin om het ondernemersplan af te toetsen met de realiteit – zijn er al in Gent, Genk, Brugge en Turnhout. In Mechelen wordt wel de nadruk gelegd op de horeca, vanuit de motivatie dat de faillissementscijfers in deze sector vrij hoog liggen. (pvo)

 



Algemeen

Aantal horecazaken in Antwerpen groeit met drie procent

15/09/2017

De voorbije vier jaar is het aantal horecazaken in de stad Antwerpen gestegen met drie procent. De meeste nieuwe horecazaken werden geopend in het historisch centrum en het Zuid. Het zijn vooral koffiezaken die deze stijging hebben bewerkstelligd. De leegstand van het aantal horecazaken daalt ook, van 12.8 % in 2013 naar 11.7 % nu. Toch zit men nog boven de 10.5 % van 2010. Volgens het stadsbestuur zorgt de heraanleg van straten en pleinen voor een positief effect. Men verwacht dan ook veel van de vernieuwing van de Gedempte Zuiderdokken, de zone Operaplein- de Keyserlei en de Cadixwijk. De komst van creatieve horecaondernemers zou ook stimulerend werken. (pvo)



Algemeen

Geen Nederlands geen exploitatievergunning

15/09/2017

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte wil in de kamer een voorstel indienen waarbij lokale overheden de wettelijke mogelijkheden krijgen een exploitatievergunning voor cafés en gokkantoren te laten afhangen van de kennis van het Nederlands. Momenteel kunnen cafés en gokkantoren niet efficiënt genoeg gecontroleerd worden omdat de uitbater of het personeel geen Nederlands spreekt en dus ook de regelgeving niet goed begrijpt. (JV)



Algemeen

Beste vrouwelijke kok ter wereld

15/09/2017

Ana Ros van restaurant Hisa Franko in de afgelegen Socavallei in Slovenie is uitgeroepen tot  'Beste vrouwelijke chef ter wereld 2017' . Een erkenning die ze graag meedraagt want het bewijst dat een vrouw in de keuken nog altijd een dubbele job doet. In een reportage op  Netflix, in de serie Chef’s Table doorbrak haar onbekendheid.  Haar bekendheid werd nog groter toen ze in Melbourne met haar restaurant op plaats 69 belandde van de 'San Pellegrino 100 beste restaurants ter wereld', en ze een speciale award kreeg als beste vrouwelijke chef.  Ana Ros is een duivel doet het al. Haar keuken, inkopen doen bij de plaatselijke boeren, zelf bloemen en kruiden plukken en dan nog haar gezin. (JV)



Publicaties

Puur Pascale 2

15/09/2017

Met Puur Pascale 2 is Pascale Naessens aan haar achtste kookboek toe in ongeveer evenveel jaren. 80  recepten staan in het laatste kookboek. Om haar kookkunsten wetenschappelijk te ondersteunen pakt ze ook uit met enkele grote namen uit de voedingswereld. Daarvoor nam ze twee grote kanonnen onder de arm. Professor voedingsleer Dariush Mozaffriaan van de universiteit van Harvard en hartchirug Pedro Brugada. 'Dit boek is niet zomaar een kookboek. Het is een verfrissend optimistische en constructieve filosofie over eten, die welzijn en vitaliteit verkiest boven gewichtsverlies, kwaliteit boven kwantiteit, zelfbeschikking boven schuldgevoel en afkeuring, en genieten boven saaie soberheid.' schrijft de professor in zijn voorwoord. Veel wetenschappelijke wijsheden over voedsel maar ook en vooral gezonde, eenvoudige recepten waar weinig werk aan is. Worteltaart met mascarpone, witlof met zalm in kokosmelk of eigen gemaakte zuurkool. Het boek werd bij uitgeverij Lannoo ISBN:978 94 014 4394 4  (JV)

 

 

 



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com